MINIMOTOR
minimotoros oktatás, versenysport


HÍREK
MotogpTV. kód
- 2008.08.20.

Az 50 000 látogatónkat megajándékozzuk, egy MOTOGPTV kóddal, mellyel a gyorsasági motorsport
legrangosabb eseményét tekintheti meg díjmentesen.


Kezdődik a szabadtéri oktatás
- 2008.03.24.

Mi motorosok szembe szállunk az időjárással.
A kiállítást követően már ismét régi helyünkön a HUNGARORINGEN várjuk az érdeklődőket, új tanulókat, és edzeni a régieket.
Aki kedvet érez lépjenközénk, taníttassa gyermekét Magyarország legszebb és legvonzóbb motoros centrumában.


Motorkiállítás
- 2008.02.05.

Kiállítunk a Hungexpo A pavilon 306-os standon a VII. Nemzetközi Motorkiállításon.
A 17-es pavilonban szalomversenyt, bemutatót tartunk, itt lesz YAMAHA CITY motorokkal tesztmotorozás is.
A kiállítás ideje alatt lehet jelentkezni a Hungaroringen működő HUNGARORING-YAMAHA CITY Minimotoros Iskolába, valamint a 2008 évben a YAMAHA CITY-CEMELOG Racing Team névre hallgató No.1. Mini és Motoros Teambe versenyzőnek.
A kiállítás ideje: 2008.március 12- 16.


Iskola
- 2007.05.25.

A nyári szünidőben intenzív oktatást, edzést tartunk a HUNGARORINGEN.

Jelentkezés, érdeklődés: 06-30-9369-838


továbbKicsi a bors, de erős

Szeretnénk mindenki érdeklődését felkelteni ezzel a képpel.
A nálunk tanuló gyerekek felnőtteket megszégyenítő akarattal, szeretettel vesznek részt az oktatáson, és később lesznek komoly versenyzők.


oktatás-sport

nem lehet elég korán kezdeni

Már egy éve,hogy nevünket No.1 Mini és Motoros Teamre változtattuk.
CASTROL ..Team néven 2000-ben jegyezték be az akkor már 15 éve működő egyesületünket, azonban én magam több mint húsz évvel ezelőtt kezdtem el foglalkozni a 3 éven felüli gyermekek motorkerékpározásra való nevelésével, tanításával, közlekedésbiztonsági oktatásával, versenysporttá való fejlesztésével.
A minimotorozás alapító tagja KOVÁCS NIKOLETT, aki 4 éves kora óta versenyez.
A Világon én honosítottam meg ezt a sportot ELŐSZÖR, a japánok a gyerek cross motorozásban voltak elsők.
Megalakulásunkkor a Magyar Motorkerékpáros Szövetség adott lehetőséget, úgyis mondhatnám látta meg ennek reklámértékét és adott otthont a számára is furcsa elképzelésnek, majd későbbiekben a Magyar Autó és Motorsport Szövetség is látva ennek jelentősségét 1993-tól foglalkozni kezdett az utánpótlás nevelésével.
A minimotorozás kezdetén még egymás mellett az azonos termékeket előállító cégek is közösen támogatták ezt az új kezdeményezést, így történt meg, hogy közel 5 évig a MOL, a CASTROL, és az OMV reklámja megfért egymás mellett.
A Hungaroring pálya megépítését követően a gyerekek folyamatosan részt vettek a
pályán megrendezésre kerülő CAMION versenyeken, melyet a HUNGAROKAMION Rt.
rendezett.
1997-ben szakosztályunk felvette a CASTROL nevet.
Egyesületünk SZLALOM és GYORSASÁGI versenyeket rendez az ország területén
(Budapest,Kiskunlacháza )
1988-tól a MICHELIN cég meghívására részt vettünk az Ausztriai Zeltweeg-ben megrendezett gyorsasági versenyeken bemutatókkal. 1989 - től Olaszország, San Marino, Németország,és a még akkori Csehszlovákiában jártunk, ahol nagy siker övezte a 4 - 8 éves gyerekek motoros bemutatóját, ennek hatására ma már Európa számos országában népszerű ez a sport, oly annyira, hogy a külföldi szövetségek anyagilag is támogatják a gyerek -versenyzőket, - versenyeket.
1990-ben, Görögországban volt szakosztályunk edzőtáborban, ahol a motorozó kisgyerekek nagy sikert arattak. Részt veszünk kiállításokon, bemutatókon. Rendszeresen közvetíti a Magyar Televízió versenyeinket. Az újságok, rádió műsorok folyamatosan közlik versenyeink időpontját, majd tudósítanak róla.
Május utolsó vasárnapján, a NEMZETKÖZI GYERMEKNAPON a volt Felvonulási téren GYERMEK MOTORKERÉKPÁROS Találkozót, illetve Versenyt rendezünk. Ezen vendégül látunk és megajándékozunk közel 1000 szellemi fogyatékos, mozgássérült, nagyothalló, vak és gyengén látó valamint állami gondozott gyermeket. Minden gyermek ajándékcsomagot kap a szakosztálytól. Itt a versenyen kívül műsorral is várjuk a gyerekeket.
Ezt megelőző szombaton pedig megrendezzük a " SPORTORSZÁGGYŰLÉS A GYERMEKNAPÉRT" autós ügyességi versenyt a Magyar PARLAMENT miniszterei, képviselői részére, párt állástól függetlenül. A résztvevők nevezési díja: csoki, labda, könyv, póló amit a Gyermeknapon szétosztunk a gyerekeknek.
Az év majdnem minden hétvégéjén van verseny vagy bemutató. Részt veszünk a márciusi Nemzetközi Motor Kiállításon, Budapesten a Vásárközpontban, és szintén márciusban a Budapesti Interwheel kiállításon.
Az elmúlt évek alatt már a gyerekekből is nőttek fel versenyzők, akik nem hagyták el a szakosztályt, és mint felnőtt versenyzők Nemzetközi versenyeken, EURÓPA Bajnoki és VILÁG Bajnoki futamokon állnak rajthoz.
2005-ben legeredményesebb versenyzőnk KOVÁCS NIKOLETT volt, aki az ALPOK-ADRIA Bajnokságban a Rijekai a versenyen a III.ik lett, második magyarként és a legeredményesebb női versenyzőként, 2005- ben az Európa Bajnokságban Portugáliában szerzett 10-ik helyével minden idők legeredményesebb magyar női motorversenyzője lett, az Európa Bajnokságban 6 pontot szerzett és a kb.80induló között az előkelő 33-ik lett. / ezt az eredményt természetesen a férfiakkal közös versenyben érte el./
Szakosztályunk 1992-ben az első volt, aki ROBOGÓ versenyt rendezett, népszerűsítette a robogót, látva ennek a kis fogyasztású és környezetkímélő járműnek jelentőségét.
2002- től az utánpótlásképzést, oktatást a HUNGARORINGEN tartjuk.
2004. szeptemberétől a Világon elsőként testnevelés tagozatos iskolában az első osztálytól van lehetőségünk a motorozást oktatni, ehhez azonban nagyobb támogatásokra lenne szükségünk,növelni kellene a motorkerékpárok, védőfelszerelések számát, és szállító buszra lenne szükségünk, hogy a gyerekeket az iskolából busszal vigyük a Hungaroringre.
Jelenleg 12 gyerek és 8 felnőtt versenyzőnk van, és a motorsporton belül GYORSASÁGI, CROSS, szakosztályunk.
1996. decemberétől a MAMSZ kettéválása után csak a KIEMELTEN KÖZHASZNÚ TÁRSADALMI SZERVEZET: A MAGYAR MOTORSPORT SZÖVETSÉG tagjaként veszünk részt a sportban.
2001-ben az Ifjúsági és Sport Minisztérium pénzzel támogatta egyesületünk utánpótlás képzését.
A HUNGARORING Rt.- vel kötött megállapodás alapján megalakult a Hungaroringen a HUNGARORING MINIMOTOROS ISKOLA. Itt folyik a minimotoros képzés.
Ez évtől elsőként a Budapest, XIII.ker Tomori utcai általános Iskolában fakultatív tanítjuk a motorozást.
Célunk és célom a gyermekek közlekedés biztonságra valamint a közlekedésben való biztonságos részvételre nevelése, a versenysport szellemének egészséges kialakítása, a jövő nemzedékének sportszerű nevelése, úgy a versenysport, mint a tömegsport irányában. A 14 év feletti segédvezetői engedéllyel már rendelkező fiatalok részére egy új kategóriát
indítottunk, ezzel szeretnénk Őket az utcai veszélyes versenymotorozástól, a balesetektől megvédeni és egy szervezett keretek közötti verseny létrehozásával ezen ösztönök levezetésére szorítani.
Szakosztályunk nevelési módszerét, morálját igazolja, hogy van versenyzőnk, aki 1992-ben az OLIMPIAI BIZOTTSÁG FAIR PLAY díját kapta, és a MAGYAR KÖZTÁRSASÁG JÓ TANULÓJA -JÓ SPORTOLÓJA kitüntetését nyolc esetben.
Egyesületünk egy Világ első eseményt kezdeményezett, KOVÁCS NIKOLETT (21 év) és JUHÁSZ RITA (22 év) a VILÁG első NŐI OLDALKOCSIS párosaként 2000-ben lett ismert, versenyzésük azonban egyikük balesete miatt akkor még nem valósult meg, csak a tesztelés. A tervet szeretnénk megvalósítani.
2004. augusztusában a Hungaroringen elöször rendeztek ENDURANC EURÓPA KUPÁT.Ezen a versenyen két versenyzőnk KOVÁCS NIKOLETT és KATONA JUDIT mint első MAGYAR HÖLGY versenyző álltak párosként rajthoz és 11.helyezettként fejezték be a versenyt.
Célunk: A jövő nemzedék nevelése, életmódjának fejlesztése, a közlekedési morál elsajátíttatása.
Kérünk mindenkit, támogassa egyesületünket, célkitűzéseinket, a gyerekek közlekedésbiztonsági oktatását.
Természetesen támogatóink, szponzoraink igénye szerint a jövőben is az Ő nevükben jelennek meg versenyzőink a versenyeken.Honlapkészítés