MINIMOTOR
minimotoros oktatás, versenysport


HÍREK
MotogpTV. kód
- 2008.08.20.

Az 50 000 látogatónkat megajándékozzuk, egy MOTOGPTV kóddal, mellyel a gyorsasági motorsport
legrangosabb eseményét tekintheti meg díjmentesen.


Kezdődik a szabadtéri oktatás
- 2008.03.24.

Mi motorosok szembe szállunk az időjárással.
A kiállítást követően már ismét régi helyünkön a HUNGARORINGEN várjuk az érdeklődőket, új tanulókat, és edzeni a régieket.
Aki kedvet érez lépjenközénk, taníttassa gyermekét Magyarország legszebb és legvonzóbb motoros centrumában.


Motorkiállítás
- 2008.02.05.

Kiállítunk a Hungexpo A pavilon 306-os standon a VII. Nemzetközi Motorkiállításon.
A 17-es pavilonban szalomversenyt, bemutatót tartunk, itt lesz YAMAHA CITY motorokkal tesztmotorozás is.
A kiállítás ideje alatt lehet jelentkezni a Hungaroringen működő HUNGARORING-YAMAHA CITY Minimotoros Iskolába, valamint a 2008 évben a YAMAHA CITY-CEMELOG Racing Team névre hallgató No.1. Mini és Motoros Teambe versenyzőnek.
A kiállítás ideje: 2008.március 12- 16.


Iskola
- 2007.05.25.

A nyári szünidőben intenzív oktatást, edzést tartunk a HUNGARORINGEN.

Jelentkezés, érdeklődés: 06-30-9369-838


továbbValentino Rossi ajándéka

Magyarország legeredményesebb női gyorsasági motorversenyzője, Kovács Niki hetedik éve tevékenykedik újságíróként is. Miről is írna, mint motorokról, motorversenyekről és más technikai sportokról. Az utóbbi években tucatnyi MotoGP futamon volt jelen. Így jött az ötlet még tavaly, hogy ha már ilyen közel van a tűzhöz, meglepnék valamivel a legnagyobb bajnokot, akiről tavaly könyvet is megjelentetett (A-Z igazi Vale címen), Valentino Rossit.

„Sosem titkoltam, hogy mennyire felnézek Rossira, már-már rajongok érte. A könyv is ezért született, mert hiányoltam róla egy magyar nyelvű irodalmat. Szerettem volna, ha mások is képet kapnak arról, mennyire sokszínű egyéniség is ő.

Az ajándék gondolata – ami nem más, mint egy gyönyörű sisak – anyukámtól (aki egyben a menedzserem) származik. Még tavaly kezdtük el szervezni, de csak mostanra állt össze minden. A bukósisak Valentino fejére készült, egyenes az AGV gyártól kaptuk meg, míg minden mást a Yamaha csapat kommunikációs menedzserével egyeztettem le.” – mesélte a versenyzőnő.

Niki nevét és rajtszámát évek óta Swarovski kristályok díszítik a motorján a CrystalDesign jóvoltából, akárcsak egyik bukósisakját, telefonját, fényképezőgépét. Így egyértelmű volt, hogy a Doktornak szánt ajándék velük közösen készül majd el.

Érdekes és megtisztelő feladat volt egy ilyen nagy bajnoknak dolgozni. Nem sok ember van, aki előtt megemelem a kalapom, de Valentino közéjük tartozik. Nehéz dolog VB címet nyerni, de még nehezebb ezt megtartani. Hihetetlen, hogy még mindig van motivációja. A predátoros alapötlet abból ered, hogy ő is olyan, mint egy ragadozó, csak nem más a célpont, hanem a következő bajnoki cím.” – mondta Brandeis György a CrystalDesign tulajdonosa.

Már csak egy jó kivitelező kellett a tervekhez, amire Gyuri egy kedves barátját, Báthory András airbrush festőt kérte fel. „Mikor Gyuri megkeresett, egyből igent mondtam, mert megtiszteltetésnek tartom, hogy Valentino Rossinak csináltunk közösen egy sisakot. A témája viszonylag „szabadfogású” volt, csupán egy alapötletet kaptam, mivel ismeri a saját stílusomat. Úgy gondoltuk, a sisak designja valamiképpen tükrözze Rossit, mint a legyőzhetetlen ragadozót. Legyen kissé „predátoros”, de ne szakadjon el teljesen az ő stílusától. A festést úgy komponáltam meg, hogy felhasználtam Rossi tipikus design-elemeit, mint a nap és a hold meg a 46-os rajtszám, kissé újraértelmezett stílusban.

Technikailag felhasználtam a legtöbb olyan trükköt, amit egy kötetlen témánál be lehet vetni: antikolt speciális színek, világító narancs és transzparens festékek, illetve bizonyos részeknél ecsetes technológia. Emiatt a sisakot speciálisan többször kellett lakkozni, illetve a rétegek közt újracsiszolni és festeni. A festés után pedig jöhettek a Swarovski kristályok Gyuriék tervei alapján.” – magyarázta Báthory András.

Az ajándékot Niki adta át a kilencszeres bajnoknak az utolsó versenyhétvégéjén, Valenciában.

Rossinak és csapatának annyira tetszett a kristályokkal kirakott sisak, hogy felmerült az általa leggyakrabban használt bukó díszítésének ötlete is. Sőt a jövőben ilyen, kristályokkal díszített replikákkal szeretnék megajándékozni a számukra fontos embereket, támogatókat.

Yamaha City Racing Team

 
Honlapkészítés